Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Bestsellers

Organic ground cinnamon Ceylon type
Organic ground cinnamon Ceylon type
In stock (>10 pcs)
Code: 301-1
 
Cinnamon ground Bio Ceylon
Cinnamon ground Bio Ceylon
In stock (>10 pcs)
Code: 297K
 
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skořice mletá 500g Madagaskar
In stock (>10 pcs)
Code: 347-1
 
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
In stock (>10 pcs)
Code: 297/3K
 
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
In stock (>10 pcs)
Code: 368-1
 
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO  20 kg
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO 20 kg
In stock (5 kg)
Code: 00565K
 
Skořice mletá BIO 5kg
Skořice mletá BIO 5kg
In stock (>10 pcs)
Code: 297/5K