Kandovaný zázvor BIO 3 kg LES FRUITS DU PARADIS
Kód: 155/3KDetailní popis produktu
Zázvor známe všichni především jako kořen, ze kterého se dělá koření. Zázvor je však asi metr vysoká rostlina se žlutými květy.
Více z historie zázvoru. Tato rostlina pochází z jihovýchodní Asie z deštných pralesů, kde se vyskytovala volně v přírodě. To se od té doby úplně změnilo, protože dnes zázvor ve volné přírodě skoro nenajdeme. U nás v Evropě jsou první zmínky o zázvoru z Říma z 1. století, kdy právě Římané ho používali jakožto exotické koření z Indie. Dnes je Indie stále ve vedení, co se týče celosvětové produkce – zde se totiž vypěstuje až jedna třetina zázvoru, který se dále rozváží do světa. Po Indii jsou největšími producenty Čína, Nepál a Indonésie.
Kouzelné účinky zázvoru? V léčitelství je zázvor už od doby mořeplavců z období pozdního středověku. Už tehdy moc dobře věděli, že zázvor má na naše tělo blahodárné účinky. Nejen, že obsahuje vitamíny E, C, A, B1 a minerály jako je fosfor, sodík, hořčík, železo a vápník, ale hlavně specifickou látku, tzv. gingerol. Tak jako mají chilli papričky, kapsaicin, tak má zázvor gingerol. Ten podporuje trávení a zázvoru dodává jeho typickou štiplavou chuť.
Co dále umí zázvor? Pokud máte problémy s trávením, pálením žáhy, nadýmáním, právě zázvor by měl být vaším společníkem. Dále pomáhá unaveným svalům a dokonce obklady ze zázvoru se údajně používají v boji proti rakovině.
Co s kandovaným zázvorem? Kandovaný zázvor je vhodný k přímé konzumaci, ale lze ho využít při pečení i vaření jakožto náhrada čerstvého zázvoru.
Složení: 55 % zázvor BIO, 45 % třtinový cukr BIO
Země původu: Čína
Balení: 20 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 309 kcal |
Tuky | 0,20 g |
z toho nasycené | 0,00 g |
Sacharidy | 76,00 g |
z toho cukry | 72,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Bílkoviny | 0,20 g |
Sůl | 0,04 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 3 kg |
Země původu: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.