Kešu natural Split - půlky BIO 22.68 kg LES FRUITS DU PARADIS

Kód: 966K
BIO
Skladem (6 ks)
Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kešu ořechy, konkrétně typ SW (splits) z Afriky, jsou částečně rozlomené ořechy, které se používají v různých kulinářských aplikacích. Zde je podrobný popis jejich použití, receptů a kalibrů:

Popis

  • Původ: Afrika (běžně Ghana, Pobřeží slonoviny, Nigérie, Tanzanie)
  • Typ: SW (Splits) - jedná se o kešu ořechy, které jsou rozdělené na poloviny
  • Zpracování: Po sklizni se ořechy praží nebo suší a poté se rozlomené ořechy třídí podle velikosti a kvality
  • Barva: Světle krémová až světle žlutá

Použití

Kešu ořechy SW se používají v řadě kulinářských aplikací díky jejich bohaté chuti a křupavé textuře:

  • Svačiny: Samotné nebo smíchané s jinými ořechy a sušeným ovocem
  • Pečení: Přidávají se do koláčů, sušenek a chleba
  • Vaření: Používají se v asijských a indických receptech, například v kari, omáčkách a pokrmech stir-fry
  • Saláty: Přidávají se do zeleninových i ovocných salátů pro extra texturu a chuť
  • Dezerty: Používají se jako dekorace nebo přísada do sladkých dezertů jako jsou dorty a zmrzliny

Recepty

Kešu kari

Ingredience:

  • 1 šálek kešu ořechů SW
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari prášku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 šálek zeleniny (např. brokolice, paprika, mrkev)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rýže nebo chléb naan na podávání

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli do měkka.
  2. Přidejte česnek a zázvor, osmahněte další minutu.
  3. Přidejte kari prášek a míchejte další minutu.
  4. Přidejte kokosové mléko a zeleninu, přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu a přidejte kešu ořechy, vařte dalších 10 minut, dokud zelenina není měkká.
  6. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo naanem.

Pečené kešu ořechy s medem a solí

Ingredience:

  • 2 šálky kešu ořechů SW
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mořské soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V malé pánvi roztavte máslo s medem.
  3. Smíchejte kešu ořechy s medovou směsí a rovnoměrně rozložte na pečicí plech.
  4. Pečte 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé, občas promíchejte.
  5. Posypte solí a nechte vychladnout.

Kalibry

Kešu ořechy jsou tříděny do různých velikostních kategorií, které se nazývají kalibry. Kalibry pro kešu ořechy  mohou být různé, ale obecně platí následující:

  • W240: 240 kešu ořechů na libru (lb)
  • W320: 320 kešu ořechů na libru
  • W450: 450 kešu ořechů na libru

Čím nižší je číslo kalibru, tím větší a kvalitnější jsou ořechy. Ořechy SW (splits) mohou mít méně přesné kalibrování kvůli jejich rozdělení, ale přesto jsou tříděny podobným způsobem.

Kešu ořechy SW jsou všestrannou a chutnou složkou, která může obohatit mnoho různých pokrmů.


Složení: 100 % kešu BIO
Země původu: Burkina Faso, Togo, Benin, Guinea-Bissau, Tanzanie
Balení: 22,68 kg
CZ-BIO-002 Bio Bio
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku
Energetická hodnota582 kcal
Tuky44,00 g
z toho nasycené8,00 g
Sacharidy27,00 g
z toho cukry6,00 g
Vláknina3,00 g
Bílkoviny18,00 g
Sůl0,03 g
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kešu ořechy
Hmotnost: 22.68 kg
Země původu: Burkina Faso, Togo, Benin, Guinea-Bissau, Tanzanie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: