Kešu natural Split - půlky BIO 22.68 kg LES FRUITS DU PARADIS

Kód: 966K
BIO
Skladem (>10 ks)
Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kešu ořechy, konkrétně typ SW (splits) z Afriky, jsou částečně rozlomené ořechy, které se používají v různých kulinářských aplikacích. Zde je podrobný popis jejich použití, receptů a kalibrů:

Popis

  • Původ: Afrika (běžně Ghana, Pobřeží slonoviny, Nigérie, Tanzanie)
  • Typ: SW (Splits) - jedná se o kešu ořechy, které jsou rozdělené na poloviny
  • Zpracování: Po sklizni se ořechy praží nebo suší a poté se rozlomené ořechy třídí podle velikosti a kvality
  • Barva: Světle krémová až světle žlutá

Použití

Kešu ořechy SW se používají v řadě kulinářských aplikací díky jejich bohaté chuti a křupavé textuře:

  • Svačiny: Samotné nebo smíchané s jinými ořechy a sušeným ovocem
  • Pečení: Přidávají se do koláčů, sušenek a chleba
  • Vaření: Používají se v asijských a indických receptech, například v kari, omáčkách a pokrmech stir-fry
  • Saláty: Přidávají se do zeleninových i ovocných salátů pro extra texturu a chuť
  • Dezerty: Používají se jako dekorace nebo přísada do sladkých dezertů jako jsou dorty a zmrzliny

Recepty

Kešu kari

Ingredience:

  • 1 šálek kešu ořechů SW
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari prášku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 šálek zeleniny (např. brokolice, paprika, mrkev)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rýže nebo chléb naan na podávání

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli do měkka.
  2. Přidejte česnek a zázvor, osmahněte další minutu.
  3. Přidejte kari prášek a míchejte další minutu.
  4. Přidejte kokosové mléko a zeleninu, přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu a přidejte kešu ořechy, vařte dalších 10 minut, dokud zelenina není měkká.
  6. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo naanem.

Pečené kešu ořechy s medem a solí

Ingredience:

  • 2 šálky kešu ořechů SW
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mořské soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V malé pánvi roztavte máslo s medem.
  3. Smíchejte kešu ořechy s medovou směsí a rovnoměrně rozložte na pečicí plech.
  4. Pečte 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé, občas promíchejte.
  5. Posypte solí a nechte vychladnout.

Kalibry

Kešu ořechy jsou tříděny do různých velikostních kategorií, které se nazývají kalibry. Kalibry pro kešu ořechy  mohou být různé, ale obecně platí následující:

  • W240: 240 kešu ořechů na libru (lb)
  • W320: 320 kešu ořechů na libru
  • W450: 450 kešu ořechů na libru

Čím nižší je číslo kalibru, tím větší a kvalitnější jsou ořechy. Ořechy SW (splits) mohou mít méně přesné kalibrování kvůli jejich rozdělení, ale přesto jsou tříděny podobným způsobem.

Kešu ořechy SW jsou všestrannou a chutnou složkou, která může obohatit mnoho různých pokrmů.


Složení: 100 % kešu BIO
Země původu: Burkina Faso, Togo, Benin, Guinea-Bissau, Tanzanie
Balení: 22,68 kg
CZ-BIO-002 Bio Bio
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku
Energetická hodnota582 kcal
Tuky44,00 g
z toho nasycené8,00 g
Sacharidy27,00 g
z toho cukry6,00 g
Vláknina3,00 g
Bílkoviny18,00 g
Sůl0,03 g
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kešu ořechy
Hmotnost: 22.68 kg
Země původu: Burkina Faso, Togo, Benin, Guinea-Bissau, Tanzanie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: