Černušková mouka 1 kg LES FRUITS DU PARADIS

Kód: 453-1
Skladem (>10 ks)
Černušková mouka se vyrábí z černuchových semínek, a je tak chutná a zdravější alternativa k běžné mouce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černušková mouka je mletý produkt ze semen černušky seté (Nigella sativa), známé také jako černý kmín. Tato semena mají silnou, výraznou chuť a jsou známá svými zdravotními přínosy, včetně protizánětlivých, antioxidačních a antibakteriálních vlastností. Černušková mouka se používá jako koření, doplněk do pečiva nebo jako přísada do různých jídel.

Dávkování

Při používání černuškové mouky je důležité dodržovat správné dávkování, protože její chuť může být velmi intenzivní. Obvyklé dávkování je následující:

  • Koření: 1–2 čajové lžičky na porci.
  • Do těsta: 1–2 polévkové lžíce na 500 g mouky.
  • Čaj nebo nápoj: 1 čajová lžička na šálek horké vody.

Recepty

1. Černuškový chléb

Ingredience:

  • 500 g pšeničné mouky
  • 1–2 polévkové lžíce černuškové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 sáček sušeného droždí (7 g)
  • 300 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Smíchejte mouku, černuškovou mouku, sůl a cukr ve velké míse.
  2. V teplé vodě rozpusťte droždí a nechte stát 5 minut.
  3. Přidejte vodu s droždím a olivový olej do suchých ingrediencí a vypracujte hladké těsto.
  4. Těsto nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem (asi 1 hodinu).
  5. Předehřejte troubu na 220 °C.
  6. Těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a nechte ještě 15 minut kynout.
  7. Pečte v troubě 25–30 minut, dokud není chléb zlatavý a při poklepání na spodní stranu nevydává dutý zvuk.

2. Černuškový dip s jogurtem

Ingredience:

  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 čajová lžička černuškové mouky
  • 1 stroužek česneku (drcený)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience v míse.
  2. Podle potřeby osolte a opepřete.
  3. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo chlebem.

3. Černušková polévka

Ingredience:

  • 1 cibule (nakrájená na jemno)
  • 2 stroužky česneku (drcené)
  • 1 lžička černuškové mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek do měkka.
  2. Přidejte černuškovou mouku a kmín a krátce osmahněte.
  3. Přidejte rajčata a zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a vařte asi 20 minut.
  5. Polévku rozmixujte dohladka a podle chuti osolte a opepřete.

Černušková mouka může být skvělým doplňkem vaší kuchyně, který přinese nový rozměr chuti a přidané zdravotní benefity.


Složení: 100% černušková mouka
Země původu: Polsko
Balení: 1 kg
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku
Energetická hodnota553 kcal
Tuky10,20 g
z toho nasycené2,50 g
Sacharidy29,80 g
z toho cukry2,70 g
Vláknina29,00 g
Bílkoviny22,40 g
Sůl0,06 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Polsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: