Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Najczęściej sprzedawane

Cynamon mielony Bio cejloński
Cynamon mielony Bio cejloński
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 301-1
 
Cynamon mielony Bio Ceylon
Cynamon mielony Bio Ceylon
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 297K
 
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skořice mletá 500g Madagaskar
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 347-1
 
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 297/3K
 
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 368-1
 
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO  20 kg
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO 20 kg
Na stanie! (5 kg)
Kod : 00565K
 
Skořice mletá BIO 5kg
Skořice mletá BIO 5kg
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 297/5K
 
14 pozycji razem
Wgórę
Inne produkty