Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Najpredávanejšie

Mletá škorica Bio cejlónská
Mletá škorica Bio cejlónská
Skladom (>10 ks)
Kód: 301-1
 
Škorica mletá
Škorica mletá
Skladom (>10 ks)
Kód: 02K
 
Škorica mletá
Škorica mletá
Skladom (>10 ks)
Kód: 002-1
 
Skořice celá Cejlonská 8 cm 20 kg
Skořice celá Cejlonská 8 cm 20 kg
Skladom (4 ks)
Kód: 00567K
 
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO  20 kg
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO 20 kg
Skladom (4 kg)
Kód: 00565K
 
Skořice mletá 3kg Les fruits du paradis
Skořice mletá 3kg Les fruits du paradis
Skladom (>10 ks)
Kód: 02/3K
 
12 položiek celkom