Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Najpredávanejšie

Mletá škorica Bio cejlónská
Mletá škorica Bio cejlónská
Skladom (>10 ks)
Kód: 301-1
 
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skladom (1 ks)
Kód: 347-1
 
Mletá škorica Bio Ceylon
Mletá škorica Bio Ceylon
Skladom (7 ks)
Kód: 297K
 
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skladom (>10 ks)
Kód: 368-1
 
Mletá škorica Bio cejlónsky typ
Mletá škorica Bio cejlónsky typ
Skladom (10 ks)
Kód: 297-1
 
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
 
Škorica mletá
Škorica mletá
Skladom (2 ks)
Kód: 002-1
 
Skořice mletá BIO 5kg
Skořice mletá BIO 5kg
Skladom (>10 ks)
Kód: 297/5K
 
Skořice mletá Bio doza 70g, Madagaskar
Skořice mletá Bio doza 70g, Madagaskar
Skladom (6 ks)
Kód: 736-1