Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Najpredávanejšie

Mletá škorica Bio cejlónská
Mletá škorica Bio cejlónská
Skladom (>10 ks)
Kód: 301-1
 
Mletá škorica Bio Ceylon
Mletá škorica Bio Ceylon
Skladom (>10 ks)
Kód: 297K
 
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skořice mletá 500g Madagaskar
Skladom (>10 ks)
Kód: 347-1
 
Skořice mletá BIO 3kg Les fruits du paradis
 
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skořice mletá BIO 500g, Madagaskar
Skladom (>10 ks)
Kód: 368-1
 
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO  20 kg
Skořice celá Cejlonská 8 cm BIO 20 kg
Skladom (5 kg)
Kód: 00565K
 
Skořice mletá BIO 5kg
Skořice mletá BIO 5kg
Skladom (>10 ks)
Kód: 297/5K