Skořice
Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.
Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.
Existují dva hlavní druhy skořice:
-
Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):
-
Cassia skořice (Cinnamomum cassia):
Nejprodávanější
Skořice pravá (Cinnamomum verum), je často označovaná jako cejlonská skořice. Tato skořice je známá svou jemnou a sladkou chutí a jemnou vůní, která se odlišuje od běžně...
Skořice pravá (Cinnamomum verum), je často označovaná jako cejlonská skořice. Tato skořice je známá svou jemnou a sladkou chutí a jemnou vůní, která se odlišuje od běžně...
Skořice pravá (Cinnamomum verum), je často označovaná jako cejlonská skořice. Tato skořice je známá svou jemnou a sladkou chutí a jemnou vůní, která se odlišuje od běžně...
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.